Олена Зеленська під час засідання Ради безбар’єрності: Безбар’єрність — це коли зручно всім без винятку

11 квітня 2024

29 березня, за участі першої леді Олени Зеленської та під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбулося засідання Ради безбар’єрності. На зустрічі представники уряду, міжнародних організацій, посли та активісти громадянського суспільства обговорили прогрес та виклики на шляху до побудови безбарʼєрної України.

Олена Зеленська акцентувала на важливості прибрати барʼєри в усіх аспектах життя. «Безбар’єрність — це коли зручно всім без винятку», — наголосила вона. Прем’єр-міністр Шмигаль підкреслив готовність уряду співпрацювати з громадами для створення безбар’єрного простору. Перша леді, зокрема, презентувала «Гайд безбарʼєрних подій» — це довідник, який допоможе забезпечити комфорт усім учасникам. Він пропонує комплексні рішення, що враховують різноманітні потреби учасників із досвідом війни.

Під час засідання Ради безберʼєрності очільники Міністерства юстиції України та Національного банку України також презентували нові флагманські проєкти, спрямовані на підвищення доступності правових та фінансових послуг.

Учасники Ради безбарʼєрності також поділилися успішними історіями впровадження безбар’єрності в територіальних громадах. Зокрема, громади Рівного, Славутича, Вінниці, та Опішні представили свої досягнення у створенні доступного середовища для різних верств громадян.