Відбувся тренінг щодо функціоналу екосистеми DREAM

7 лютого 2024

             Понад 120 представників Тернопільської обласної військової адміністрації, територіальних громад області, служби відновлення та розвитку інфраструктури в Тернопільській області долучилися до тренінгу 6 лютого 2024 року щодо функціоналу екосистеми DREAM - Державна цифрова екосистема управління відновленням.
 
             З вітальним словом до учасників заходу звернувся Мустафа Саіт- Аметов - крівник Програми ПРООН з розвитку регіонів та директор департаменту економічного розвитку і торгівлі ОВА Галина Воляник, яка розповіла про залучення публічних інвестицій в умовах військового часу та наголосила громадам на необхідності, враховуючи виклики сьогодення, на основі стратегічних документів визначити свої потреби і пріоритети розвитку, та якісно внести відповідні проєкти до екосистеми DREAM з метою залучення коштів як державного бюджету, так і міжнародних донорів.
 
             Під час заходу менеджери впровадження Євгенія Сорокіна, Катерина Хмельницька та менеджер з навчання Проєктного офісу DREAM Яна Краснопольська презентували ключовий функціонал екосистеми, який забезпечує прозорий процес відновлення, принципи наповнення платформи пріоритетними проектами громад та основні етапи внесення даних.
 
             Представник департаменту архітектури, містобудування, житлово-комунального господарства та енергозбереження ОВА Віктор Якимук ознайомив присутніх з алгоритмом підготовки проєктно-кошторисної документації, як ключовим елементом підготовки якісних проєктів.
 
             Сьогодні в системі вже понад 1800 проєктів, підтверджене фінансування на понад 42 мільярди гривень, і цей показник росте щодня. Вся інформація щодо реалізації проєктів відновлення та модернізаціїї, заведених у DREAM, доступна в публічному модулі аналітики https://bi.dream.gov.ua/