Енергетики внесли зміни в Графік погодинного відключення електричної енергії

13 лютого 2023

Із 13 лютого в Тернопільській області буде діяти новий Графік погодинного відключення електричної енергії. Для рівномірності та почерговості відключень електроенергії та з метою виконання вимог чинних нормативних документів, споживачі були поділені на шість груп, замість трьох, як було раніше.

Споживачам потрібно звернути увагу на новий розподіл адрес по групах і знайти свою адресу в Додатку до Графіка погодинного відключення електричної енергії.


Даний графік, як і попередні, передбачає черговість вимкнення 6 через 3 години або 3 через 6 годин. Тобто, виходячи із погодинного навантаження на енергосистему, енергетики будуть корегувати це навантаження, вмикаючи або вимикаючи певну групу споживачів.

В разі раціонального використання електричної енергії споживачами та дотримання Тернопільською областю доведених НЕК «Укренерго» лімітів споживання електричної енергії, енергетики намагатимуться відключати тільки основні черги.

Але, потрібно бути готовими і до застосування додаткових черг, при збільшення обсягу споживання електричної енергії або ж зменшенні дозволеної величини потужності на область.

Отже, споживачам варто орієнтуватися на основні та додаткові черги. Якщо ж електрична енергія ввімкнулась раніше, або вимкнулась пізніше – це не означає зміщення Графіка погодинних відключень. Це свідчить про те, що наразі немає необхідності відключати додаткову чергу.

Час вимкнення та відновлення електропостачання може відрізнятись від заявленого у ГПВ на 10-20 хвилин. Таке відхилення пов'язане із технологічним процесом перемикання між чергами.

Електроенергія може бути відсутня також з інших причин, зокрема через аварії або ремонтні роботи в електромережах.

Енергетики наголошують, що стан в енергосистемі країни залишається складний і тому питання раціонального використання електроенергії залишається актуальним.

ГРАФІК ТУТ