Алгоритм дій для отримання компенсації місцевим бюджетам на оплату комунальних послуг, що надаються під час безоплатного розміщення тимчасово переміщених осіб у період воєнного стану

25 березня 2022

Алгоритм відшкодування:

  1. Орган місцевого самоврядування організовує розміщення тимчасово переміщених осіб на базі закладів, підприємств, установ та організацій комунальної форми власності на безоплатній основі. 
  2. Відповідний заклад, підприємство, установа чи організація комунальної форми власності здійснює оплату комунальних послуг до 20-го числа наступного місяця.
  3. Інформація про оплату комунальних послуг надається відповідному органу місцевого самоврядування.
  4. Орган місцевого самоврядування не пізніше третього робочого дня після оплати подає до відповідної обласної військової адміністрації заяву встановленої форми на отримання компенсації разом з підтвердними документами щодо фактичної оплати послуг.
  5. Обласні військові адміністрації протягом двох робочих днів після отримання заяв скеровують узагальнену інформацію від органів місцевого самоврядування до Мінрегіону.
  6. Мінрегіон узагальнює інформацію, надану військовими адміністраціями, та готує проєкт рішення Кабінету Міністрів України про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету для компенсації.
  7. Орган місцевого самоврядування отримує компенсацію.

Детальніше за посиланням.