Відбулось засідання колегії Департаменту архітектури, містобудування, ЖКГ та енергозбереження ТОДА з питань підвищення енергоефективності та енергозбереження у територіальних громадах області із залученням науковців та галузевих фахівців

5 січня 2022

На засіданні колегії Департаменту архітектури, містобудування, ЖКГ та енергозбереження ТОДА з питань підвищення енергоефективності та енергозбереження у територіальних громадах області підбито підсумки роботи у 2021 році та визначено основні напрямки роботи у 2022 році у сфері енергоефективності, серед яких наступні:
1. Президент анонсував «Велику термомодернізацію», яку вперше закладено Десятки мільярдів гривень в державному бюджеті 2022.
2. На 2022 рік для Фонду енергоефективності передбачено додаткове фінансування у розмірі 2,6 млрд грн - загальний статутний капітал Фонду складе 5,4 млрд грн, вра-ховуючи наявні ресурси. Кошти буде спрямовано на термомодернізацію багатоква-ртирних житлових будинків у громадах.
3. Спільного з Європейським інвестиційним банком проєкту «Енергоефективність громадських будівель в Україні» розпочав свою роботу Координаційний комітет. Проєкт орієнтується, на малі та середні громади, які не мали практики реалізації масштабних міжнародних проєктів з термомодернізації. кредиту у 300 млн євро, у межах проєкту гранту 8 млн євро.